rólunk

A muveszmarketing.hu weboldal célja, hogy megértsd, megtanuld és megszeresd az art marketinget és az ehhez szükséges technikai eszközök használatát. Ebben segítenek részletes útmutatóink, és videós oktatóanyagaink.

kinva

Nagy Krisztián - KINVA

Közel két évtizedes szakmai pályafutásom alatt, kettő vágyam volt:

Szerettem volna hogy csak a festészettel kelljen foglalkoznom, ehhez pedig arra volt szükség, hogy képes legyek csak a festészetből megélni, hogy más ne vigye el a fókuszomat.

Másik vágyam a tudás megszerzése és továbbadása volt. Hitem szerint a tudás nem a miénk, arra való, hogy továbbadjuk másoknak.

Mindkét vágyam teljesült, 2006-óta a festészetből élek és közel másfél évtizede oktatom is azt.

Bár mindez szerencsének tűnhet, de valójában nem szerencse dolga. Egyszerűen tudatosan építettem fel önmagamat erre az útra, és erőfeszítéseimet siker koronázta. Mindez nem valósulhatott volna meg, az art marketing ismereteim nélkül. De ez a tudás sem az enyém, ez az oldal éppen arra való, hogy többek között neked is továbbadjam ezt a készséget!

 

15 éve csinálom

Veled mi történt az  előző évtizedekben? Velem ez:

1999

Találkoztam mesteremmel Saáry Zoltánnal és megkaptam tőle életem első festészeti leckéit, ráléptem az alkotóvá válás útjára. Drága mesterem már az égi vásznakat festi, de instrukciói a mai napig a fülemben csengenek. Bár ő már nincs köztünk, de tudásszomjam azóta sem apadt ki, hiszem, hogy életünk végéig tanulnunk, képeznünk kell magunkat!

2007

Végleg kiszálltam a mókuskerékből és főállású vállalkozóként kezdtem a saját alkotásaim eladásából megélni. A 2007-es év vízválasztó volt életemben, mert azóta kizárólag a festészetből élek és a festészetnek élek. Ez tölti ki a mindennapjaimat, minden aspektusával együtt.

2008

Első élő, egynapos festészeti tanfolyamomat tartottam meg ebben az évben, ezzel az eseménnyel váltam oktatóvá. A festészet világa ezzel tovább szélesedett számomra. A  tanítással további tapasztalatokkal és ismeretekkel gazdagodtam.

2012

Mind több felkérést kaptam tanítványaimtól arra vonatkozóan, hogy jó lenne nem csak 1 napos tanfolyamokon tanulni, hanem milyen jó lenne egy alkotótábort is szervezni, hogy több napig is festhessünk együtt, élvezve az alkotó lét gondtalanságát. 2012-ben tartottam első 1 hetes alkotótáboromat, azóta a mai napig is minden évben több festőtábort is szervezek és vezetek.

2013

Ekkor készítettem el első profi weboldalamat, a kinvaart.com címen. Blogot is indítottam és elkezdtem magasabb szintre emelni az online marketing ismereteimet. A festőművész blogban több mint 100 cikket írtam az elmúlt évek alatt. Az online marketinget magam is online tanfolyamokon tanulom és a korábbi, a festmények eladásával megszerzett gyakorlatommal összerakva alapoztam meg az Art Marketing tudásomat, amit a mai napig fejlesztek magam is.

2014

A tanítványaim száma olyan mértékben megszaporodott, hogy egyre nehezebb volt élő tanfolyamokon mindenkinek lehetőséget adnom, a helyek folyton beteltek, az idő egyre kevesebb volt. Ekkor kezdtem el a festő és rajztanfolyamokat online formában közölni. 2014-ben megalapítottam a KINVA ART AKADÉMIA Online Festőtanfolyamokat. Magyarországon elsőként kezdtem a festészetet online formában is oktatni.

2020

2020-as évben már közel 70 különböző féle online festő és rajzképzésem volt. Ekkor kezdtem el, jobban átszervezni a webes jelenlétemet, szétválasztva a művészeti blog írást, az online tanfolyamokat és a festmény eladásaimat. Ez a folyamat ma is zajlik, egyre letisztultabban és diverzifikáltabban vagyok jelen az online térben.

2021

2021-ben régi vágyam vált valóra, megjelent az első nyomtatott könyvem. A könyv címéből ("Így lettem KINVA - Művésszé válásom rögös útja") sejteni lehet, hogy ez egy önéletrajzi írás, melyben eddigi életem történetét osztom meg az olvasóval. Meglepően sikeres lett a könyv, pedig nem a festészet a fő mondanivalója, csupán rólam szól. A terveim szerint további könyvek követik majd a jövőben, mert nagyon élveztem a könyv írás és kiadás teljes folyamatát

2022

Úgy tűnik a 2022-es év újabb mérföldkő lesz életemben, hiszen ebben az évben indítom útjára a muveszmarketing.hu oldalon az art marketing, más néven művész marketing ismereteim átadását, segítve ezzel is alkotótársaimnak abban, hogy sikeresebben  menedzseljék önmagukat, ismertebbé váljanak és képesek legyenek alkotásaik értékesítésére is. Itt tartunk hát ma.